Jótékonysági Bál
2011.12.03-án intézményünk megtartja hagyományos Jótékonysági Bálját a Haller János Általános Iskolában.

bővebben...

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ
2011.március 28- án a program két mosonmagyaróvári közreműködő szervezete a Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány és a KESZI Hajléktalan Szállója sajtótájékoztatót tartott a programról.

bővebben...

LEVIZSGÁZTAK A PROJEKT RÉSZTVEVŐI
A program mosonmagyaróvári konzorciumi partnerénél is befejeződött a képzési blokk. A gépi takarító szakmacsoport résztvevői február 02- án írásbeli vizsgát tettek.
Miután mindenkinek sikerült.

bővebben...


2009- ben indult pályázatba a Savaria Rehab Team főpályázó mellett konzorciumi partnerként állt be a Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány. A TÁMOP-5.3.3.-08/2-2009-0005 „Lakhatással, munkával, képzéssel az intagrációért” című pályázat célja, hogy a hajléktalan ellátó intézményben élőket, az utcán vagy közterületeken, lakásként nem szolgáló helyeken élőket, a családok átmeneti otthonaiban élőket e pályázat keretein belül segítsük a társadalmi reintegrációba oly módon, hogy számukra tanulási lehetőséget biztosítva javítsuk munkaerő- piaci elhelyezkedési esélyeiket, lakhatási támogatást nyújtva elősegítsük önálló életüket, valamint támogatások bevonásával segítsük munkaerő- piaci elhelyezkedésüket.

A Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány konzorciumi partnerként állt bea mosonmagyaróvári Hajléktalan Szállóval közösen állt be konzorciumi partnerként a pályázatba, melynek keretein belül 30 klienst vonunk be a munkafolyamatba.

A pályázatban való részvétel a kliensek körében toborzással kezdődött meg. Nem csak az alapítvány által fenntartott intézményben, és a Hajléktalan Szállón tartottunk előadásokat a témában, hanem a jelzőrendszer tagjait felkeresve, és tájékoztatva ajánlottuk fel a pályázat nyújtotta lehetőségek igénybevételét a kliensköreik számára.

E pályázat keretein belül a sikeresen pályázók az alábbi szakmák közül választhattak: szobafestő, földmunkagép kezelő, szobaasszony, bútorkárpitos, motorfűrész- kezelő, takarító.

A toborzást a felmérések követték, ahol a jelentkezőkkel kis csoportokba osztva töltettük el a sikeres felvételhez szükséges felmérőlapokat, melyek alapján történt meg a kiválasztás. A képzésre kiválasztott 15 főt augusztus elején 4 napos életmódtáborba vittük Dunakilitire egy kempingbe, ahol a napközbeni foglalkozások alkalmával készítettük fel őket az október elején induló tanfolyamra. A tábor célja ezen felül a csapatépítés volt, melyet számtalan közös programmal értünk el náluk. A tábor jó hangulatban zajlott. A képzések október 4- én indultak meg. Mosonmagyaróváron gépi takarítókat képzünk. Oktatásuk heti két napon zajlik, kedden és pénteken, gyakorlatra Dunakilitire járnak hétfői és szerdai napokon.

A foglalkoztatás elősegítése, munkahely megtartása és járuléktámogatás biztosítása ezen időszak elteltével valósul majd meg. Ennek feltétele, hogy a munkaerőpiacra elhelyezkedni kívánó kliens legalább 6 hónapja ne rendelkezzen bejelentett munkahellyel, és a Munkaügyi Központ által regisztrálva legyen.

Lakhatási támogatás egyik legfontosabb feltétele, hogy a támogatást igénylő állandó, bejelentett munkahellyel rendelkezzen, és előtakarékosságot vállaljon, hisz nem csak a támogatás időtartamára, hanem ezen időn felül, önerőből, még további, támogatási időszaktól függő ideig, azt önállóan is képes legyen megtartani.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

www.integracio.rehab-team.hu

Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting