Jótékonysági Bál
2011.12.03-án intézményünk megtartja hagyományos Jótékonysági Bálját a Haller János Általános Iskolában.

bővebben...

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ
2011.március 28- án a program két mosonmagyaróvári közreműködő szervezete a Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány és a KESZI Hajléktalan Szállója sajtótájékoztatót tartott a programról.

bővebben...

LEVIZSGÁZTAK A PROJEKT RÉSZTVEVŐI
A program mosonmagyaróvári konzorciumi partnerénél is befejeződött a képzési blokk. A gépi takarító szakmacsoport résztvevői február 02- án írásbeli vizsgát tettek.
Miután mindenkinek sikerült.

bővebben...

A
„Komplex fejlesztési tevékenység meghonosítása a mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthonában”
című projekt
2012.12.01. -és 2013.07.31. között valósult meg intézményünkben, az Ökumenikus Segélyszervezet támogatásának köszönhetően.

Az Ökumenikus Segélyszervezet TANDEM Fejlesztési Alap pályázati programja a Velux Alapítványok támogatásával és a DanChurcAid közreműködésével valósul meg.

A Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány működésének kezdete óta tartja fenn és fejleszti a mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthonát, folyamatosan bővítve szolgáltatásait.

Ezen törekvésünknek része a most megvalósult projekt is, melynek során lehetőségünk nyílt intézményünkben újszerű programokat kialakítani lakóink számára.

A 2013. évben intézményünkben megvalósuló projekt 3 fő elemből állt össze:

  • gyermekek részképesség fejlesztő tréningje
  • tréningsorozat a gyermeknevelésről („Sikeres nevelés, sikeres szülő")
  • munkaerő piaci képzés („Eredményes munkavállalás, házon kívül-bellül”)

Projektünk során külsős szakemberek bevonásával egyéni felméréseken alapuló komplex fejlesztési tréninget valósítottunk meg a nálunk lakó gyermekek részképességeinek fejlesztése céljából. A foglalkozásokon két korcsoportra bontva – kisiskolás és óvodás – 15 gyermek vehetett részt, korcsoportonként tíz alkalommal. A foglalkozásokat a gyermekek időbeosztásához igazítva péntek és hétfő délután szerveztük. A program eredményeképp fejlődött a résztvevő gyermekek általános tájékozottsága, szem-kéz koordinációja, audutív memóriája, vizuális emlékezete, a téri információt elrendezése.


Annak érdekében, hogy a foglalkozások során elért eredmények elmélyüljenek és megragadjanak a gyermekekben, elengedhetetlen az otthoni, a családi körben végzett további fejlesztés. A gyermekek programjához illeszkedően 20 szülő részvételével szerveztünk egy tíz alkalmas tréningsorozatot, mely során a szülők megismerhették és elsajátíthatták a gyermekeik képességfejlesztéséhez szükséges technikákat, az otthon is könnyen végezhető játékokat, feladatokat, valamint kérdéseket tehettek fel a foglalkozásokat vezető szakembereknek. Ennek eredményeképp számos, a gyermekneveléssel kapcsolatos általános témákban is sikerült segítenünk gondozottainkat.

 

A gyermekek fejlesztésén felül projektünk másik kiemelt célterülete a felnőttek munkaerőpiaci esélyeinek növelése volt. Számukra egy 10 alkalmas munkaerő piaci tréninget szerveztünk, melynek során az alapvető információk és készségek elsajátításán túl személyiségfejlesztésre is sor került. A tréningalkalmak során elsősorban gyakorlatorientáltan, szituációs játékokon keresztül ismerhették meg klienseink a munkavállalással kapcsolatos kulcshelyzeteket (pl. állásinterjú, munkahelyi kommunikáció), illetve kitértünk a munkavállalás és a családi élet sikeres összeegyeztetésének kérdéseire is.

Munkavállalással kapcsolatos támogatói funkciónk bővítése céljából létrehoztuk
Pont Munka Pont elnevezésű szolgáltatásunkat is. Ennek keretében családgondozóink mellet egy külön munkatársunk nyújt segítséget lakóinknak a munkavállalással kapcsolatos ügyintézésben, az elérhető állásajánlatok gyűjtésétől és közzétételétől a különböző dokumentumok elkészítésén át a munkára történő jelentkezésig.

A projekt zárását követően a jövőben továbbra is folytatjuk a program során megvalósult tevékenységet.

A program során készített képeinket ide kattintva tekintheti meg.

A programot záró szociális fórumról készült riportot ide kattintva tekintheti meg, illetve az eseményről készült fotókat itt találja a kedves érdeklődő.

Támogató szervezetek elérhetőségei:
Ökumenikus Segélyszervezet
The Velux Foundations
DanChurcAid
Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting